Bijgerechten                Hoofdgerechten           Zoetigheyden                    

Varkensstoverij.

 

Benodigdheden:

500 gram hamlappen

Klein beetje bakboter

3 knoflookteentjes, grof gesneden

Peper ( uit de molen)

Theelepel korianderblad

5 jeneverbessen

2 kruidnagels

Theelepel peperballetjes

3 laurierbladen

Kaneelstokje

250 gram champignons

2 grote of 3 kleinere rode uien, grof gesneden

Bouillonblokje tuinkruiden

Bier ( Hertog Jan karakter of een bockbier)

Maizena

 

Snij de hamlap in hapklare brokken.

Beetje bakboter in een braadpan ( of een hapjespan).

Wanneer de boter bruin is, de stukjes hamlap bruin laten worden. Steeds omscheppen.

De grof gesneden knoflook, peper, korianderblad, jeneverbessen, kruidnagel, peperballen, laurierblad en kaneelstok erbij doen.

Bouillon maken met bouillonblokje tuinkruiden.

Hertog Jan karakter of Bockbier erbij doen.

Wanneer het geheel warm is, bij het vleesmengsel schenken.

Het geheel  1 a 1 ½  uur rustig laten pruttelen.

Regelmatig omscheppen.

De grof gesneden rode ui en de champignons erbij doen.

Maizena aanmaken met water, dit bij de varkensstoof doen wanneer de champignons gaar zijn.

Het geheel nog even laten pruttelen totdat de jus voldoende ingedikt is.

 

Terug

 

Hoofdgerechten