In den Biertuyn 2016

Den heftige strijd tijdens In den Biertuyn 2015 had z'n sporen nagelaten in den tuyn van Huyse den Bourgondiër. Een begin van een opknapbeurt van den tuyn was dan ook noodzakelijk om den editie van 2016 te kunnen houden. Den schuttingen waren nodig aan vervanging toe.

Alles was weer prima in orde toen den eersten gasten voor In den Biertuyn 2016 voor den poort stonden. Het Theema van In den Biertuyn 2016 was Hollandsch Glorie. Naast de vele soorten Nederlandsche bieren en de oer hollandse snacks, in de vorm van onder anderen kaas&worst, koekkruimels, verse Hollandsche nieuwe en een bittergarnituur werd er tegen de avond een heerlijk hollandsche pot geserveerd. De andijvie stamp en de brocolli stamppot zorgde voor goed gevulde magen na de strijd die geleverd werd op den Oud Hollandsche Bierspelen. Een tipje van wat er te gebeuren stond werd al duidelijk tijdens de aankondiging van het theema, maar de impact van deze spelen was voor een ieder toch een verrassing. Bij dit speciale onderdeel van In den Biertuyn 2016 werd den strijd door alle aanwezigen met elkaar aangegaan en werd gestreden om elk punt.

 

klik hier om de vooraankondiging nogmaals te bezien.

 

Naast het bierfles ringwerpen en bierblikjes gooien, werd er heftig geconcureerd tijdens het bierdopjes sjoelen en het bierdopje lopen. Per onderdeel, welke door elke deelnemer werd doorlopen, konden punten worden verzameld om uit te maken wie er den eersten Hollandsche Bierspelen kampioen werd. na een spannenden strijd was Natalie het beste over alle onderdelen bezien. Zij ging er dan ook met de hoofdprijs vandoor. Een mooie tweede plek was er voor Berry en ook ook hij ging dus niet met lege handen naar huis. Ook voor de zwakste broeder, in dit geval eigenlijk een zuster, was er een troostprijs te verdienen. Esther ging er met een lekker pakje stroopwafels vandoor.

Gelukkig was er voor en na alle inspanningen genoeg tijd om nog van de vele bieren van eigen bodem te genieten.

Huyse den Bourgondiër pakte erg groots uit met het meeste aantal bieren ooit, tot nog toe, op een editie van In den Biertuyn. In 11 verschillende biertypen waren in totaal 99 verschillende bieren te ontdekken. Het is dan ook mooi te constateren dat er steeds meer Hollandschen kwaliteits bieren hun opwachting kunnen maken op den bierkaert van Huyse den Bourgondiër.

 

Na alle inspanningen en bieren was er nog 1 onderdeel van In den Biertuyn over. Toen den schemer begon in te vallen was er nog een spectaculaire lichtshow door Rik en Kim waarmee weer een zeer geslaegde editie van In den Biertuyn werd afgesloten.

 

Klik voor de affiche, de bierkaart en de foto's van dit evenement op de onderstaande links

 

Bierkaart In den Biertuyn 2016

 

Affiche In den Biertuyn 2016

 

Foto's In den Biertuyn 2016