In den Biertuyn 2017

Na den sportieve editie van In den Biertuyn 2016 was het tijd om dit jaar eens heerlijk rustig aan te doen tijdens In den Biertuyn 2017! Zelfs den ogen kreegen rust tijdens het proeven van een aantal bekende speciaalbieren. Het thema was namelijk Blind Bier Proeverij. Ook dit jaar was er vooraf weer een lichte geheimzinnigheid rondom het theema ondanks de bekendmaking van het theema een aantal weeken voor In den Biertuyn 2017

 

Klik hier om de vooraankondiging nogmaals te bezien.

 

Halverwege den middag werd tijdens In den Biertuyn 2017 een blind proeverij ingelast. Niet dat de rest van de dag er niks gedronken werd, in tegen deel zelfs, maar nu kreeg iedere aanwezige één en hetzelfde biertje voorgeschoteld.

 

Een merkloos glas moest de identiteit van het bier verhullen. Alle deelnemers kregen punten voor het juist raden van het bier, waarna er over het bier diverse vragen werden gesteld. Zo kreeg de blind proeverij tegelijker tijd een competatief als educatief karakter. Nadat alle biertjes geproefd, en dus alle vragen gesteld waren, werden namelijk de antwoorden inclusief een mini masterclass aangaande o.a. het (her)gisten en de karamelisatie van bier gegeven. Uiteraard waren er weer mooie prijzen te verdelen en na een zenuwslopende puntentelling, met maar en half punt verschil tussen de nummer 1 en 2, werd uiteindelijk Mark de gelukkige winnaar!

 

Niet in de laatste plaats omdat hij de enige was die 1 van de 4 blind te proeven bieren juist had geproeft! Al te meer reden om te blijven proeven!

Klik hier om de quiz nog eens na te lezen.

 

Klik voor de affiche, de bierkaart en de foto's van dit evenement op de onderstaande links

 

Bierkaart In den Biertuyn 2017

 

Affiche In den Biertuyn 2017

 

Foto's In den Biertuyn 2017

 

 

 

 

 

 

Terug