Varkensstoverij.
Benodigdheden:
500 gram hamlappen
Klein beetje bakboter
3 knoflookteentjes, grof gesneden
Peper ( uit de molen)
Theelepel korianderblad
5 jeneverbessen
2 kruidnagels
Theelepel peperballetjes
3 laurierbladen
Kaneelstokje
250 gram champignons
2 grote of 3 kleinere rode uien, grof gesneden
Bouillonblokje tuinkruiden
Bier ( Hertog Jan karakter of een bockbier)
Maizena
Snij de hamlap in hapklare brokken.
Beetje bakboter in een braadpan ( of een hapjespan).
Wanneer de boter bruin is, de stukjes hamlap bruin laten worden. Steeds omscheppen.
De grof gesneden knoflook, peper, korianderblad, jeneverbessen, kruidnagel, peperballen, laurierblad en kaneelstok erbij doen.
Bouillon maken met bouillonblokje tuinkruiden.
Hertog Jan karakter of Bockbier erbij doen.
Wanneer het geheel warm is, bij het vleesmengsel schenken.
Het geheel 1 a 1 ½ uur rustig laten pruttelen.
Regelmatig omscheppen.
De grof gesneden rode ui en de champignons erbij doen.
Maizena aanmaken met water, dit bij de varkensstoof doen wanneer de champignons gaar zijn.
Het geheel nog even laten pruttelen totdat de jus voldoende ingedikt is.
Terug