Den Bibliotheek

Door kortsluiting in een lichtslang die was weggewerkt in een dubbel verlaagd plafond is er in maart 2015 een kleine brand ontstaen in den Bibliotheek. Ondanks den heldhaftige poging van den eygenaresse kon niet voorkomen worden dat een gordijn in vlammen op ging, waerbij ook een deel van het plafond in brand kwam te staen. Door het bluswater en het  roet en het feit dat de brandweer een deel van het plafond gesloopt had, was het noodzakelijk om het verlaegde plafond geheel te verwijderen.


Aengezien de eigenaar zijn oog al eerder op een houten , boerderij, plafond  had laten vallen, werd er gekeken of er een mogelijkheyd was om niet een verlaegd plafond terug aan te brengen, maar gelijk een houten plafond aan te brengen.


Tijdens het verwijderen van het oude orignele stuc op riet plafond, welke achter het verlaegde plafond had gezeten, kwamen mooie houten balken tevoor schijn. Deze waren echter niet van die kwaliteit als wat de eygenaar  voor ogen had, verder had er veel tijd gaen zitten in het verleggen van de leidingen en de balken een mooie uitsraeling te geven.

Daarbij kwam ook dat de aennemer, die in verband met verzekerings werk het plafond zou gaan plaatsen, aangaf dat er  vanwege brandveiligheid minimaal een brandwerende laag in het plafond moet zitten. Bij het toepassen van het orignele plafond was dit onmogelijk, Het idee van een balkenplafond werd dus verlaeten...


Echter na een speurtocht werd er toch een houten plafond gevonden waar den eygenaars zeer tevreden over waeren en waer vanwege brandveiligheid ook een gipsplaten plafond achter zou kunnen komen te zitten.

De keuze viel op een plafond van sloophout!


Ook een nieuwe openhaerd behoorde nu tot de mogelijkheyden aengezien er  nu toch flink verbouwd werd.

Na diverse bezoekjes aan openhardencentra werd een schitterende haerd gevonden die in den Bibliotheek zeker niet zou misstaan. Een zeer fors exemplaar van kalkzandsteen werd aengeschaft en deze werd geplaatst met een daar bij passend geheel nieuw rookkanaal.


Bij den verbouwing is ook den keuken `enigzins` onder handen genomen...

Een gehele nieuwe keuken kwam nog net even te snel, maar verder zijn de koelkast, vriezer, magnetron en afzuigkap vervangen. Daarbij kon de oven, voor vele heerlijke gerechten die Huyse den Bourgondiër serveerd, uiteraerd niet achterblijven.

Buiten een kleine verbouwing om de koelkast en vriezer kwijt te kunnen is ook de gehele keuken geverfd waardoor het idee van een gehele nieuwe keuken toch aardig in de buurt kwam....


Voor de foto´s van deze verbouwing kunt u hier klikken.


terug